Handige links
en tips

Voorbereidingen klas 1

Voorbereidingen klas 1

Voor leerlingen die naar de eerste klas gaan op onze school breekt er een spannende periode aan. Spannend, maar vooral ook leuk! We vertellen graag hoe onze eersteklassers zich kunnen voorbereiden op deze nieuwe stap.

Aanschaf spulletjes

Aanschaf spulletjes

We maken het makkelijk voor nieuwe leerlingen (en hun ouders) van de Sonnewijser: het aanschaffen van schoolspullen is niet nodig. De Sonnewijser zorgt voor de leermiddelen; boeken, schriftjes en mappen ontvangen leerlingen van ons. Ook lijm, scharen, linialen en rekenmachines zijn op school aanwezig. Leerlingen mogen wél zelf in de vakantie struinen naar een tof etui en pennen, potloden, stiften, kleurpotloden en een gum. 

Links naar onze digitale programma’s

Links naar onze digitale programma’s

Bij de Sonnewijser gebruiken leerlingen verschillende digitale programma’s en kanalen om met leerkrachten en schoolgenoten te overleggen, om te werken of oefenen. Daarnaast gebruiken we een leerlingvolgsysteem om absenties en cijfers bij te houden.

ABC-begrippenlijst

ABC-begrippenlijst

We denken dat er vast veel woorden op deze website voorbijkomen die leerlingen of ouders nog niet kennen. Daarom hebben we in een ABC-begrippenlijst allerlei termen op rij gezet die we uitleggen. Soms zijn links of documenten toegevoegd bij deze termen, zoals bij de S van Schoolgids. Dat is alvast een goed begin van het schooljaar!